Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Îngrijirea corpului

Aurul din Maroc: uleiul de argan

Argan oil in a glass bottle with fruits and Moroccan objects on the background

 

În ultimul timp am încercat să optez mai mult pentru uleiuri naturale pentru corp în loc de cremele din comerț. Uleiurile sunt mult mai naturale, bogate in vitamine și au un miros mult mai placut. Ultima dată am vorbit despre uleiul de cocos.  Daca  nu sunteți un fan al acestui fruct, am să vă prezint o altă minunăție a naturii: uleiul de argan.

Arborele de argan se găsește în principal în sud-vestul țării între Agadir, Essaouira și Taroudant. Fructele arborelui și uleiul produs din semințele acestora sunt utilizate pe scară largă în bucătăria tradițională din această regiune. Fiind bogat în vitamina E și antioxidanți, este de asemenea folosit pentru proprietățile sale cosmetice.

Pentru o frumuseţe deplină şi pentru a fi mulţumită de tine, poţi folosi un singur produs natural, care va avea efecte miracoloase asupra ta. Tindem să credem că un simplu ulei nu poate să rezolve multe probleme, însă uleiul de argan este un adevărat beneficiu pentru frumuseţe, oferit de natură

Uleiul de argan pe lângă faptul că va catifela pielea şi îi oferă efectul de satin, iar părul îl îngrijeşte şi hidratează delicat, te ajută să îţi păstrezi frumuseţea tânără, naturală şi radiantă. Aurul Marocului, uleiul de argan natural este un adevărat elixir al frumuseţii, fiind utilizat încă din cele ma vechi timpuri de către femei pentru tratarea problemelor cutanate. Cum acţioneză asupra frumuseţii tale şi care este adevăratul produs minune?

 

ulei-ic1

 

Acţionând ca o barieră împortiva evaporării apei din ţesuturi asigură hidratatea corectă a pielii iar la nvelul scalpului îndepărtează cojiţele de seboree într-un mod delicat refăcând structura firului de păr agresate de produsele de coafat sau de acţiunile de înfrumuseţare.

Uleiul de argan natural trebuie să intre în rutina zilnică de frumuseţe, să devină un obicei pentru pielea ta, întrucât se absoarbe rapid în piele.

Uleiul prețios cu argan înfrumusețează, întinerește și regenerează corpul, fața și părul. Uleiul redă luminozitatea și restabilește strălucirea și condițiile naturale ale corpului și părului.

Uleiul de argan natural pe care l-am folosit după multe produse asemănătoare care nu au avut aceleaşi rezultate ca şi acesta pentru că este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice bio pentru îngrijirea pielii şi a părului. Supranumit şi lichidul de aur, uleiul de argan întinereşte şi înfrumuseţează aspectului firelor de păr. Uleiul de argan este obţinut din boabe naturale de argan şi acţionează imediat asupra frumuseţii tale.

Pielea mea, sensibilă la factorii externi cu care vine în contact, este acum radiantă, de când folosesc uleiul de argan, avand proprietăţi hidratante şi microbiene datorită conţinutului de acizi graşi al acestuia. Pielea feţei îţi va mulţumi dacă înaintea procesului de machiere vei aplica pe ten 1-2 picături de ulei de argan, atfel vei evita uscarea pielii din cauza machiajului care este pe bază de minerale.

 

ulei argan

 

Ridurile care apar în mod natural înainte de a ne dori noi, de asemenea, pot fi estompane folosind uleiul de argan, care îi redă elasticitate pielii sau poate estompa şi participa la vindecarea petelor şi pustulelor cauzate de acnee sau varicelă.

Este foarte important să folsim în mod corect uleiul de argan, pentru a avea rezultatele dorite. Pentru corp îl folosesc cu cel mai mare drag, întrucât acţionează delicat cu pielea mea, se absoarbe rapid şi având eventual un pulverizator ar fi și foarte uşor de folosit. Aplic uleiul de argan în palme şi uniformizez pe pielea uşor umedă sau uscată a întregului corp. Cu faţa uleiul de argan este mai delicat, se aplică o cantitate mult mai mcă decât pe corp şi se uniformizează pe toată faţa. Un mic sfat atunci când folosim uleiul de argan pentru ten, lasă-l să acţioneze 15 minute apoi îndepărtează excesul prin tamponare cu un disc demachiant. Rezultate nemaipomenite a avut uleiul de argan și asupra părului meu şi doar aplicând o mică cantitate, atenţie, doar la vârfurile acestuia.

În concluzie, uleiul natural de argan poate înlocui o mulțime de produse de frumusețe din comerț. Uleiul de argan poate fi demachiant, balsam de par, loțiune de corp, tratament pentru piele, unghii și multe altele. Un borcănaș cu ulei de argan te poate scoate rapid din situație și îți va da o strălucrire aparte. Dacă vedetele l-au adoptat rapid, de ce sa nu o facem și noi?

Spune şi prietenelor tale despre uleiul de argan  care va face minuni pentru frumuseţea ta zilnică, de acum încolo.

 

4 Comments

4 Comments

  1. Pingback: Magia uleiurilor: uleiul de argan | Despre frumusete

  2. Pingback: Secrete din Maroc: ulei de argan | frumusica

  3. Pingback: Uleiul de argan- ingredient pentru frumuseţe. | Ghidul Frumuseții

  4. Pingback: Îngrijirea mâinilor și a unghiilor pe timp de iarnă | Ghidul Frumusetii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite articole

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...