Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Stare de bine

Tratamentul potrivit pentru perioada de menopauza

 

menopauza

Menopauza este definita ca fiind un fenomen fiziologic complex, care constă în încetarea definitivă a menstruației la femei, ca urmare a încetării funcției ovariene.

Menopauza, ca şi fenomen fiziologic se instalează la finalul menstruaţiei, cu toţii ştim acest lucru. De menţionat este faptul că hormonii estrogeni existenţi ajung la o deficienţă permanentă iar noi trebuie să trăim acest proces ca un stadiu normal al vieţii, ca o schimbare care intervine în viaţa noastră. Perioada în care ovarele noastre nu mai produc hormoni sexuali, precum şi estrogeni- hormoni care stimulează stratul intern al uterului şi vaginului. Complicaţile pe care ni le aduce menopauza reprezintă pentru noi femeile un şoc, de aceea trebuie sa urmezi un tratament care atenuează efectele menopauzei şi ameliorează simptomele neplăcute.

Cu ce complicaţii vine menopauza la pachet?

Menopauza nu se instalează brusc, ci este precedată de o perioadă numită premenopauza. În medie, aceasta durează patru ani şi include cele 12 luni care urmează ultimei menstruaţii. În timpul acestei perioade sunt specifice tulburările menstruale (menstruaţii prea abundente, prea lungi sau prea scurte) dar şi alte manifestări neplăcute precum sâni dureroşi, meteorism, insomnie, schimbări bruşte de dispozitie. Odată cu încetarea menstruaţiei apar primele simptome de menopauza.

Menopauza poate fi însoţită de tulburări mai mult sau mai puţin grave, tulburări ce variază în funcţie de fiecare organism în parte. În general simptomele se manifestă prin încetarea ciclurilor menstruale, bufeuri de căldură, insomnie,  uscăciune vaginală, tulburări urinare, schimbări bruşte de dispoziţie (iritabilitate, depresie, anxietate). Durata acestor tulburări variază de la câteva luni la câţiva ani şi nu reprezintă riscuri pentru sănătate, de aceea tratamentul trebuie cat mai personalizat pentru fiecare problema in parte.

 

menopauza

 

Cu cât o femeie intră mai devreme la menopauză, cu atât aceasta riscă să sufere unele probleme cognitive. Lipsa de estrogen are efecte nefaste asupra creierului, pe termen lung. Cercetatorii americani au descoperit că femeile aflate la menopauză nu se descurcau la fel de bine în ceea ce privește testele de memorie, spre deosebire de femeile care nu se aflau la menopauză.

Estrogenii care protejează împotriva bolilor de inimă, dar și osteoporozei, protejează, de asemenea, și împotriva declinului cognitiv. Iar lipsa estrogenului poate avea efecte adverse pe termen lung asupra creierului.

În această perioadă este obligatoriu de a urma un tratament pentru a reduce efectele menopauzei (bufeurile, palpitaţiile cardiace, iritabilitatea şi depresia), precum şi reducerea disconfortului creat. Recomandăm un produs 100% natural fără efecte negative asupra estrogenilor de sinteză, care creşte vitalitatea şi buna dispoziţie a femeilor aflate la menopauză. Cel mai important este faptul că tratamentul să menţină sănătatea sistemului nervos şi să asigure funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin.

Este bine să știi că un tratament cu suplimente alimentare nu înlocuiesc un regim alimentar variat și echilibrat. Îți recomandăm un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație sănătoasă, exerciții fizice și doi litri de apă zilnic.

Ce ar trebui sa conțină un tratament în perioada menopauzei?

Trifoi roșu – planta conţine uleiuri volatile, fitosteroli, flavonozide (izoflavone cu acţiune estrogenică), acizi fenolici, acid salicilic, cumarine, saponozide triterpenice, mucilagii, lecitină, vitamina A, E, C, B2, B3 şi substanţe minerale (calciu, crom, magneziu, potasiu, siliciu). Trifoiul roşu are proprietăţi sedative, antiseptice, antiinflamatoare, diuretice şi mineralizante.

Cimicifuga racemosa – este o plantă larg folosită în homeopatie în afecţiuni ginecologice (dureri şi hemoragii abundente menstruale şi intramenstruale). Vechii amerindieni foloseau rădăcina plantei pentru calmarea durerilor menstruale, a stărilor de nervi, depresiei și vindecarea febrei. De asemenea ei au considerat că planta ajută în cazul mușcăturii de șarpe. Astăzi planta este recomandată în cazuri de dismenoree, tulburări de menopauză, sindrom premenstrual, tinitus sau zgomot în urechi, artrita și reumatism pentru ameliorarea durerilor și inflamațiilor articulațiilor, combaterea stărilor depresive și a nevralgiilor.

 

dureri la menopauza

 

Astazi, aceste două plante au fost unite sub forma de tratament cu comprimate și nu mai sunt atât de greu de găsit, pe care ţi le recomandăm şi ţie cu multă căldură dacă te confrunţi cu problemele menopauzei.

Pe langa un tratament medicamentos, la menopauza trebuie să avem și o dietă specială. La menopauză, există un deficit crescut de minerale în organism, în special de calciul și este nevoie de o dietă cu o alimentație care să includă zilnic și surse bune de calciu precum salatele, lactatele și brânzeturile, ouăle sau peștele la conservă. Suplimentele de calciu și vitamina D3 sunt de asemenea recomandate, dar numai alături de o alimentație corectă, bogată în calciu.

De asemenea, în această dietă fiecare mic-dejun ar trebui sa fie constant însoțit și de o porție sănătoasă de cereale integrale, se poate consuma și câte un ou și/sau o cană de lapte, dacă nu aveți alergie la aceste produse. La prânz, nu trebuie să uitați de sursele sănătoase de proteine precum carnea slabă, produsele organice din soia ori legumele boabe, iar cina poate fi servită și prin apelul la unele salate care să includă pe cât posibil spanac, broccoli, verdețuri și/sau ceva orez brun.

Prin adoptarea unei scheme de tratament multidisciplinar a femeii aflate la menopauză, atât cu comprimate cât și o dieta echilibrată, putem obţine rezultate stabile, menţinând un nivel optim de calitate a vieţii la femei.

Fii frumoasă în orice perioadă e vieţii tale şi ai grijă de sănătatea ta, indiferent de tratamentul ales!

 

3 Comments

3 Comments

 1. Pingback: Tratamentul tău personalizat pentru menopauză | Ghidul Frumuseții

 2. Pingback: Ce sa faci ca sa te simți mai bine la menopauza? | Despre frumusete

 3. Ora Exacta

  December 15, 2015 at 9:08 am

  Uitandu-ma pe internetul in limba romana uite ca am nimerit pe
  pagina dumeavoastra. Nu pot sa nu remarc ca sunt placut
  surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite articole

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...