Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Life style

Vrei gene false? Iată cum să le aplici şi să le îngrijeşti corect

gene_false_aplicare

Genele false au devenit un element indispensabil de make-up, mai ales când vine vorba despre un machiaj mai sofisticat, pentru un eveniment special. Cu cât genele sunt mai lungi şi mai dese, cu atât femeile au mai multă încredere în ele şi se simt mai bine în pielea lor. Genele false conferă profunzime şi senzualitate privirii, astfel că reprezintă o soluţie practică şi de impact pentru cele care nu au fost înzestrate cu gene lungi şi dese de la natură.

Indiferent că este vorba despre un machiaj de seară sau de unul de zi, genele false joacă un rol important în crearea unei priviri mai senzuale şi atrăgătoare. În articolul de astăzi vă prezentăm tipurile de gene false care există pe piaţă, modul lor de aplicare şi de îndepărtare, precum şi câteva sfaturi pentru alegerea şi îngrijirea genelor false. Atenţie însă: extensiile de gene au şi numeroase dezavantaje, aşa că trebuie să ţineţi cont şi de acestea înainte de a le aplica. Sperăm să vă ajute sfaturile şi recomandările noastre. 🙂

 

Tipuri de gene false

Există două tipuri de gene false: genele de tip bandă şi genele individuale.

Genele de tip bandă oferă volum pe toată suprafaţa pleoapei şi se aplică mult mai uşor decât cele individuale, fir cu fir. Acest tip de gene se găsesc în numeroase forme şi modele şi se aplică pe pleoapa mobilă, fiind cel mai folosit şi la îndemână model de gene false.

Genele individuale sunt şi ele de două feluri: tip mănunchi (5-6 fire) şi fire separate. Firele separate sunt mai greu de aplicat faţă de mănunchi, deoarece se aplică peste fiecare geană sau între spaţiile dintre ele. Deşi timpul de aplicare durează mai mult, acest tip de gene false oferă un look natural şi rezistă pentru o perioadă mai lungă la ochi.

aplicare_gene_false

 

Dacă nu ai mai folosit niciodată gene false, te sfătuim să exersezi de mai multe ori aplicarea lor, înainte de a le purta la un eveniment. Este bine să vezi cât de mult durează procedeul, care este cantitatea ideală de adeziv care trebuie folosită, cum trebuie fixate perfect etc. Atenţie!!! Lipiciul nu se aplică niciodată direct pe pleoapă!

 

Aplicarea genelor false de tip bandă

Dacă optezi pentru acest tip de gene false, iată care sunt paşii de parcurs pentru aplicarea lor:

– se desprind cu grijă genele false din cutie (cu degetele sau cu ajutorul unei pensete)

– se măsoară dacă lungimea lor se potriveşte cu lungimea pleoapei mobile a ochiului. Dacă acestea sunt mai lungi, se va tăia cu o forfecuţă din bandă pentru a ajunge la lungimea perfectă (se taia de la colţul exterior al genei false, spre interior)

– pe rând, se aplică un strat foarte subţire de lipici pe banda interioară a genelor false şi se lasă să se usuce câteva secunde până devine lipicios

– se ia geana falsă, se închide ochiul şi se fixează cât mai aproape de baza genelor naturale, de la colţul exterior spre cel interior. Dacă nu s-a fixat cum trebuie, se apasă cu un beţisor sau cu o pensetă pe banda genei false pentru a o fixa cum trebuie. Dacă se desprinde, se curaţă zona de adeziv şi se repetă procedura de aplicare.

– se lasă adezivul să se usuce 10 minute

– se foloseşte un creion dermatograf negru, fard inchis la culoare sau tuş pentru a ascunde adezivul şi pentru a face mai puţin vizibilă delimitarea dintre genele false şi cele naturale. Pentru o privire mai expresivă, pot fi curbate genele cu cleştişorul, după ce adezivul s-a uscat bine.

– se poate aplica mascara pe gene pentru a uniformiza genele naturale cu cele false. Atenţie însă ca modul de aplicare să fie făcut cu mişcări delicate, pentru a nu se dezlipi genele false.

aplicare_gene_false_tip_banda

 

Aplicarea genelor false fir cu fir

Dacă optezi pentru acest tip de gene false, iată care sunt paşii de parcurs pentru aplicarea lor:

– se curăţă bine genele naturale şi pleoapa mobilă de orice urmă de machiaj şi se piaptănă genele naturale cu un pieptene special

– se toarnă câteva picături de adeziv pe o suprafaţă (se usucă foarte repede astfel că trebuie turnat câte puţin şi închis de fiecare dată recipientul)

– se desprind, rând pe rând, genele din cutie, cu ajutorul unei pensete (se prind cât mai aproape de capărul inferior pentru a nu le deforma)

– se prind apoi mai aproape de mijloc şi se înmoaie capatul inferior în puţin adeziv (dacă e prea mult, se îndepărtează excesul cu buricul degetelor). Atenţie mare ca penseta să fie mereu curată, pentru ca genele false să nu se lipească de ea!

– geana falsă se aplică pe geana naturală, nu pe piele (cât mai aproape de pleoapă, fără a o atinge). Prima geana falsă se aplică aproape de centrul pleoapei şi se ţine fixată câteva secunde până când adezivul s-a lipit. Cu buricul degetului sau cu penseta poate fi ajustat unghiul şi poziţia genei false.

– se aplică alte patru gene de-a lungul pleoapei, două la stânga şi două la dreapta, la distanţe egale. Pornind apoi de la ele, se umple încet spaţiul dintre ele.

– genele false sunt mai uşor de aplicat la colţul exterior al pleoapei. Se ţine pleoapa ridicată în sus pentru a permite separarea genelor naturale şi se urmăreşte linia genelor naturale.

– când se aplică la colţul interior al ochiului, se trage cu grijă pleoapa spre exterior  şi se împinge uşor în sus pentru a se putea aplica genele mai uşor. După ce au fost aplicate toate genele necesare, este indicat să se păstreze poziţia trasă a pleopei pentru câteva secunde, pentru ca adezivul să se usuce.

– după ce au fost aplicate genele false la ambii ochi, se lasă câteva minute să se usuce complet.

– genele care au fost aplicate incorect, vor cădea în prima săptămână de la aplicare. În acest caz, trebuie să reaplici altele noi în locul lor.

 

Cum se întreţin genele false?

genele bandă se aplică doar după machiaj şi se dau neapărat jos înainte de culcare.

– se îndepărtează folosind un demachiant special pentru gene false care înmoaie adezivul şi care nu este pe bază de ulei. După ce demachiantul este lăsat să acţioneze 1 minut, pot fi desprinse uşor de pe piele, traăgând uşor de colţul lor exterior.

– pentru a putea fi refolosite, ele pot fi curăţate de adezivul rămas cu o soluţie specială sau înmuiate în apă caldă şi lăsate să se usuce într-un prosop curat. Se păstrează în cutia lor.

 

Bine de ştiut:

– cumpără gene false şi adeziv de calitate pentru că ochii sunt sensibili şi te poţi trezi cu alergii sau iritaţii de toată frumuseţea. Noi recomandăm genele false din păr natural, pentru că oferă un look natural şi nu trebuie mascate cu machiaj.

– există 2 tipuri de lipici: unul alb care devine transparent atunci când se usucă (indicat atunci când nu te machiezi cu fard sau tuș de ochi) şi lipiciul care se face negru atunci când se usucă (indicat atunci când foloseşti tuş de ochi). Pentru a vedea dacă apar reacţii adverse la adeziv, aplică pe o mică porţiune în zona tâmplei şi aşteaptă câteva ore.

– genele false pot fi aplicate pentru o perioadă de câteva săptămâni sau doar pentru o zi, în funcţie de preferinţe sau necesitate

– unele gene false sunt prevăzute cu o bandă adezivă, fiind mai uşor de folosit

– dacă vrei să aplici şi mascara pe genele false, aceasta se poate aplica doar după ce adezivul s-a uscat foarte bine

– dacă porţi lentile de contact nu este recomandat să îţi pui gene false, deoarece lipiciul atacă suprafaţa lentilelor. Dacă porţi ochelari, trebuie să ţii cont de ei, pentru că genele false nu trebuie să atingă lentilele ochelarilor.

gene_false_aplicare

 

Dezavantajele aplicării genelor false:

– sunt costisitoare. Preţul variază între 100 de lei (pentru cele de o zi) şi 250 lei (pentru cele care rezistă trei săptămâni)

– durează între 2-3 ore să fie aplicate profesionişti, ceea ce poate fi inconfortabil

– adezivul de pe pleoapă este vizibil de multe ori astfel că trebuie adoptat un machiaj mai pronunţat

– lipiciul poate provoca alergii sau iritaţii la ochi şi afectează şi genele naturale (le împiedică să crească şi le îngreunează, lucru ce duce la căderea lor). Nu este indicat să aplici foarte des gene false, pentru că îţi deteriorezi propriile gene.

– genele tip mănunchi sau fir cu fir se desprind treptat şi formează goluri inestetice

– necesită îngrijire constantă şi trebuie înlocuite la şase – opt săptămâni, dacă au fost aplicate de profesionişti

– îngreunează spălarea feţei

aplicare_gene_false

 

Genele false schimbă cu totul un machiaj şi scot în evidenţă ochii într-un mod plăcut și misterios. Sperăm ca articolul nostru să îţi fie de folos, mai ales dacă vrei să le aplici corect singură, fără a apela la specialişti. Pentru o privire seducătoare, te invităm să urmăreşti şi tutorialul de mai jos:

 

Sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

4 Comments

4 Comments

  1. Pingback: Genele false fir cu fir merită aplicate sau nu? – Ghidul Frumuseții

  2. Pingback: Genele false sunt un element indispensabil de make-up – Despre frumusete

  3. Pingback: Aplicarea genelor false de tip bandă | frumușica

  4. Pingback: Ulei de ricin pentru gene şi sprâncene | Ghidul Frumusetii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite articole

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...