Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Îngrijirea corpului

Ulei de ricin pentru gene şi sprâncene

ulei_de_ricin_pentru_gene

Orice femeie doreşte să aibă o privire seducătoare, cu gene lungi şi dese şi sprâncene bine conturate. Acestea atrag atenţia asupra ochilor şi schimbă radical aspectul feţei, de aceea femeile apelează la tot felul de tratamente pentru a obține un look de vis: creme, măşti de faţă, gene false etc.

Astăzi îţi vom prezenta cea mai bună metodă prin care poţi să ai gene şi sprâncene de invidiat şi anume: uleiul de ricin. Dacă este aplicat în fiecare seară timp de mai multe săptămâni, rezultatele vor fi pe măsură şi vei avea un aspect mai sănătos şi mai frumos al genelor şi sprâncenelor.

 

Beneficiile uleiului de ricin

Cunoscut şi sub numele de ulei de castor, uleiul de ricin este obţinut din seminţele de ricin ale plantei cu acelaşi nume, originară din India. Uleiul de ricin are o culoare galbenă, nu are gust şi are o consistenţă foarte densă. Bogat în vitamina E, proteine, nutrienți și omega 6, uleiul de ricin are numeroase beneficii pentru organism şi este utilizat în compoziţia produselor cosmetice din comerţ.

Uleiul de ricin a fost utilizat în diverse tratamente cosmetice din vremuri străvechi. Acesta poate fi folosit simplu sau combinat cu alte ingrediente care au proprietăţi benefice asupra pielii şi părului, pentru masaj sau pentru combaterea diferitelor afecţiuni de sănătate.

Dacă este utilizat cu regularitate, iată ce avantaje oferă  uleiul de ricin în îngrjirea genelor şi a sprâncenelor:

– stimulează creşterea firelor de păr

– fortifică rădăcina firelor de păr şi ajută la îngroşarea lor

– regenerează şi hidratează firele de păr afectate de machiaj sau de vopsea

– oferă strălucire firelor de păr

ulei_de_ricin_pentru_gene_si_sprancene

Iată care sunt cele mai bune tratamente de îngrijire şi regenerare cu ulei de ricin pentru gene şi sprâncene:

 

Tratamente cu ulei de ricin pentru gene

Pentru aplicarea acestor tratamente pe gene, ai nevoie de o perie de mascara pe care nu o mai foloseşti (curăţ-o foarte bine cu apă călduţă înainte şi după fiecare aplicare) sau de un beţişor de urechi. Aceste tratamente trebuie efectuate zilnic, pentru o perioadă mai lungă de timp şi dau primele semne de îmbunătăţire după câteva aplicări.

  1. Tratament cu ulei de ricin şi ceai verde

O soluţie la îndemână pentru gene lungi şi dese este amestecul dintr-o linguriţă de ulei de ricin cu două-trei linguriţe de ceai verde. Se păstrează într-un recipient la frigider şi se aplică cu peria de mascara în fiecare seară, înainte de culcare. Grijă mare să nu intre în ochi pentru că poate provoca usturimi. Se lasă să acţioneze peste noapte, iar dimineaţa se spală ochii cu apă călduţă.

  1. Tratament cu ulei de ricin şi glicerină

Amestecă o cantitate mică din cele două ingrediente şi aplic-o pe gene în fiecare seară, înainte de culcare. Se înmoaie capătul unui beţişor de ureche în amestec şi se trasează o linie subţire atât la rădăcina genelor inferioare, cât şi a celor superioare. Sau se aplică folosind periuţa de la un rimel. Dimineaţa se îndepărtează excesul de ulei, clătind uşor ochii cu apă călduţă.

  1. Tratament cu ulei de ricin şi ulei de migdale

Se amestecă o lingură de ulei de ricin cu o lingură de ulei de migdale şi se încălzeşte puţin. Se toarnă pe două dischete demachiante şi se aplică dischetele pe gene (de preferat să stai întinsă pe spate). Se lasă să acţioneze câteva minute, apoi se clăteşte uleiul în exces cu apă călduţă.

ulei_de_ricin_pentru_gene

 

Tratamente cu ulei de ricin pentru sprâncene

Dacă ai sprâncene rare sau zone unde firele de păr nu mai cresc, iată câteva tratamente eficiente pentru creşterea lor. În plus, acestea vor deveni mai lucioase, se vor închide puţin la culoare, iar la pensat, vei simţi că rădăcina firelor s-a întărit:

  1. Masaj cu ulei de ricin şi ulei de struguri

Se prepară o soluţie din câteva picături de ulei de ricin şi de ulei din sâmburi de struguri. Se aplică seara, pe fiecare sprânceană, câte o picătură şi se masează uşor, de la bază către coada sprâncenelor. Se lasă tratamentul să acţioneze peste noapte.

  1. Mască cu ulei de ricin şi miere

Se amestecă bine o linguriţă de miere cu câteva picături de ulei de ricin. Se aplică masca pe sprâncene, se  lasă să acţioneze 15 minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.

  1. Mască cu ulei de ricin şi aloe vera

Se amestecă bine o cantitate mică de gel de aloe vera cu câteva picături de ulei de ricin şi se aplică pe sprâncene. Se lasă să acţioneze o oră, după care se îndepărtează cu o dischetă demachiantă şi cu apă.

ulei_de_ricin_pentru_sprancene

 

Sfaturi pentru întreţinerea genelor şi sprâncenelor

– Mascara usucă genele, astfel că este obligatoriu să te demachiezi bine în fiecare seară, cu un produs potrivit şi cu mişcări blânde

– Nu folosi produse cosmetice şi nici mascara mai veche de trei luni

– Foloseşte cât mai rar rimel rezistent la apă, deoarece se îndepărtează greu şi pot cădea gene când te demachiezi

– Nu este bine să împrumuţi produse cosmetice care se folosesc în zona ochilor, pentru că te poţi alege cu infecţii

– Aplicarea frecventă de gene false în mod frecvent distruge genele naturale, de aceea nu apela prea des la ele. Şi nu abuza nici de cleştişorul pentru întors gene (foloseşte-l doar la ocazii speciale şi niciodată peste rimel).

– Pentru a stimula creşterea genelor, acestea pot fi tăiate primăvara cu maxim jumătate de milimetru. Şi cu multă grijă, bineînţeles.

– Nu te pensa în exces. Cel mai bine este să te laşi pe mâna unui specialist pentru a da o formă potrivită sprâncenelor.

– O dietă bogată în proteine te va ajuta să ai gene mai lungi și mai puternice, pentru că genele sunt făcute din cheratină (un tip de proteină)

– În cazul în care ai pleoapele iritate sau umflate, revigorează-ţi faţa cu infuzie de muşeţel sau de ceai negru. Vor fi calmate astfel şi rădăcinile genelor.

– Lasă genele să respire atunci când eşti acasă şi în timpul weekendului şi aplică un tratament săptămânal de întreţinere dacă ai deja genele lungi şi dese

ulei_de_ricin_pentru_gene_si_sprancene

 

Iată ce simple sunt metodele prin care îţi poţi îngriji genele şi sprâncenele cu ulei de ricin! Începe să faci tratamente chiar din această seară pentru a le reda cât mai repede aspectul sănătos şi frumos!

 

Sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Gene şi sprâncene mai dese cu ajutorul uleiului de ricin – Ghidul Frumuseții

  2. Pingback: Cele mai bune tratamente de regenerare a genelor cu ulei de ricin – Despre frumusete

  3. Pingback: Tratament cu ulei de ricin pentru gene mai dese | frumușica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite articole

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...