15 obiceiuri dăunătoare care îți afectează frumusețea
Înainte de a vorbi despre frumusețe, știm ca foarte mult conteaza și genele pe care le moștenești, acestea fiind responsabile în mare parte de felul în care arăți la anumite vârste. Dar sa nu dăm toată vin ape acestea, putem influența câteva aspecte prin câteva obiceiuri sănătoase dea lungul vremii.
În acest articol vom discuta 15 obiceiuri proaste la care trebuie să renunți, dacă vrei să îți păstrezi un aspect fizic frumos cât mai mult timp.
1. Coafura preferată – coada de cal
Da, e cel mai rapid mod de a-ți strange părul când nu mai știi ce să faci cu el, dar coada prea strânsă deteriorează rădăcinile firului de păr, care în timp poate duce la o cădere ambundentă a părului sau chiar chelire. Evită să porți această coafura zilnic sau slăbește strânsoarea elasticului. Aplica regulat o masca cu ulei de ricin pentru a intari radacinile.
2. Consumi mult lapte
Ca să fie clar, nu trebuie să renunți complet la acesta, dar trebuie să știi care sunt consecințele unui consum abuziv de lapte. În lapte există anumiți androgeni, care provoacă o activitate intensă a glandelor sebacee. În rezultat, se produce mai mult sebum ce duce la astuparea porilor, tenul arată mai gras și mult mai oboist. Daca te lupți cu aceste lucruri, renunță la lapte și vei vedea diferența.
3. Folosești cremă protectoare doar pentru față
Multe femei s-au obișnuit să folosească cremele de față cu factor de protecție, dar au uitat complet de mâini. De fapt, mâinile sunt cele mai expuse la factorii externi, îmbătrânesc cel mai repede și iși pierd din fermitate, razele UV pot crea pete și riduri pe piele. E timpul să cauți o cremă de mâini cu factor de protecție, mai ales dacă conduci mult. Vara folosește cremă de protecție și pe gît și decolteu.
4. Iubești să stai mult picior peste picior
Venele urate de pe picioare sunt rezultatul direct al „strangulării” vaselor de sânge și al tulburărilor de circulație. De asemenea, poziția „picior peste picior” obturează circulația sângelui în zona pelviană, ceea ce este foarte dăunător pentru femei, în special pentru cele gravide. Nu va fi ușor să renunți la acest obicei, dar poți opta pentru un scaun de birou foarte comod și să fii din ce în ce mai atentă la poziția pe care o ai, să te controlezi, și cu fiecare ocazie, să ridici picioarele pe un suport mai înalt.
5. Periezi părul când e ud
Firul de păr se subțiază considerabil în timp ce îl periezi ud. Este greșeala pe care o facem cu toții. Pentru a nu deterioara suplimentar podoaba capilară, înainte de a peria usucă bine părul cu un prosop, înfășurându-l. Poți trece lejer cu feonul prin păr, setat la o temperatură cât mai mică. Abia după asta pui mâna pe perie pentru un aranjat ca la carte.
6. Pensezi sprâncenele înainte de a te machia
Dacă te-ai hotărât să corectezi forma sprâncenelor prin pensare, se recomandă să faci acest lucru seara, după ce ai curățat tenul foarte bine. În acest mod va scădea riscul de infecție cu anumite bacterii și nu vor mai apărea alergii în jurul ochilor, pe care să te chinui să le acoperi cu machiaj.
7. Toate instrumentele de coafat, setate la temperaturi maxime
Atunci cand părul este expus la temperaturi ridicate (indiferent dacă este uscătorul de păr, ondulator sau placa), se formează niște bule mici în interiorul firului de păr. Aceste bule de aer fac părul uscat și fragil. Pentru a evita acest lucru, trebuie să păstrezi aparatele la o distanță de 15 cm de păr. Recomandăm să folosești și produse de protecție termică și să setezi temperatura la un nivel mediu.
8. Vă place să vă frecați la ochi
Din cauza acestui obicei prost sunt afectate genele, devin fragile și cad, pielea de sub ochi se rănește, se colorează în roșu și pari foarte obosită. Înlocuiește frecatul ochilor cu metoda “20-20-20”: uită-te la un obiect care se află la distanță timp de 20 de secunde la fiecare douăzeci de minute, dacă ești foarte concentrată la ceva.
9. Ții minte toate supărările
Studiul publicat în Journal of Behavioral Medicine din 2005 a arătat că există o relație stânsă între iertare și sănătatea fizică. Iar dacă pur și simplu nu poți uita vechile supărări, să știi că pot fi consecințe grave. O data cu acumularea sentimentelor neplăcute din corpul tău se acumulează și hormonul de stres (cortizol). El provoacă creșterea în greutate, creșterea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sange, care mărește riscul de a dezvolta diabet zaharat.
10. Ai obiceiul să îți atingi fața
Nici nu mai tragi atenție cum stai cu mâna pe obraz sau dai cu unghiile pe nas și frunte. Pagubele provocate de acest obicei sunt duble: apariția prematură a ridurilor fine, iar daca mâinile nu sunt curate – există riscul apariției coșurilor și a infecțiilor din cauza bacteriilor. Ca să scapi de acest obicei, ca și în cazul mimicii, trebuie sa te controlezi și să fii conștientă când ai tendința sa mai pui mâna pe față.
11. Pudrezi des fața
Cel mai rău lucru pe care îl poți face cu fața ta – să aplici pudra de câteva ori pe zi, când ți se pare că tenul s-a îngrășat. Nici nu mai e virba de faptul cum arată aceste straturi de pudră, ci faptul că porii devin și mai încărcați. Cum să faci să fie bine? Întodeauna, înainte de mai pune un strat de pudră, curăță fața cu un șervețel matifiant, ca să îndepărtezi suprusul de machiaj.
12. Porți în geantă jumătate de casă
Dacă în geanta ta se regăsesc foarte multe lucruri, pentru orice ocazie, inclusiv umbrela, medicamente, cosmetice, încălțăminte de schimb și o carte groasă, e mai mult ca sigur că spatele tău suferă îngrozitor. Nu uita sa porți geantă când într-o mână, când în alta și periodic schimbă umărul în care cari această mică valiză.
13. ’’Abuzezi’’de crema hidratantă pentru față
Chiar și cele mai scumpe și eficiente crème pot face rău dacă se folosesc exagerat. Evită să aplici un strat prea generos de cremă pentru față. Sub un astfel de film gros, pielea nu mai are loc să respire, există riscul să se dezvolte edemul, să capeți o culoare vânătă sub ochi și un aspect nesănătos al tenului.
14. Exagerezi cu alergatul
Din nou, ce e prea mult – strică. După părerea specialiștilor, dacă exagerezi cu alergatul de dimineață și seara ca un maratonist, vei grăbi foarte mult îmbătrânirea pielii. Pe de altă parte, alergatul de dimineața, 3-4 km, face foarte bine întregului organism.
15. Îți plac mult sucurile fresh
Fructele și legumele proaspete sunt bogate în antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi. Dar sucurile fresh de fructe conțin un nivel ridicat de fructoză – o moleculă de zahăr care circulă prin sânge pe la toate celulele din corp prin legarea acesteia de grăsimi și proteine. Atunci când zahărul se leaga de colagen (cel care dă elasticitate pielii), are loc procesul de glicare, ceea ce duce la formarea ridurilor. Ar fi bine să îndrăgești sucurile proaspete din varză! Legumele verzi au cea mai mare cantitate de antioxidanti și zinc, care previn apariția ridurilor
Pingback: Obiceiuri care ne pot afecta frumusetea – Despre frumusete
Pingback: 3 obiceiuri care ne pot afecta frumusetea | frumușica