Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Life style

Unde mergi de 1 Decembrie?

Cine nu iubește zilele libere? Mai ales când pică într-o zi de luni și mai ales când ți-au mai rămas câteva zile sănătoase de concediu pe care să le legi și să rezulte o mini-vacanță în toată regula.  Banuiesc ca deja iti faci planuri de 1 decembrie si ti-ai sunat toti prietenii sa vezi care si ce face, poate va adunati pentru o aventura. Sau poate esti o fire romantica, si profiti de minivacanta sa mergi cu partenerul undeva dragut, linistit, doar voi doi.  Mai ramane doar sa ne rugam de vreme buna, sa putem savura din plin odihna.

Noi venim cu cateva sugestii si destinatii pentru vacanta de 1 decembrie.

  1. City break la Budapesta.

Probabil, este cea mai cautata si aleasa destinatie, deoarece coada la Nadlac e mereu de kilometri in fiecare an. Cei din Budapesta dau drumul la targul de Craciun mai devreme special pentru turistii care vin din Romania. E aproape de București, de alte orașe ca Brașov, Cluj sau Timișoara nici nu mai vorbesc și se poate ajunge într-o zi cu mașina. Sunt multe de văzut și de vizitat, mergi neaparat pe la Spitalul din Rocă, Terror House și, evident, Palatul Parlamentului. Îți recomand și o plimbare cu vaporul pe Dunăre, mai ales pe timp de noapte, când orașul e foarte frumos luminat.

  1. City break in Istanbul.

Istanbul e și mai aproape de București decât Budapesta (640 de km), în aproximativ 8 ore ajungi la turci, unde poți începe dezmățul culinar și cultural. Pentru 3 nopți de cazare poți să plătești și în jur de 250 de lei/cameră în apartamente, ceea ce e foarte puțin, iar biletele de avion dus-întors sunt în jur de 100 de euro – cu plecare din București. Daca esti amator de narghilea, acolo e de tine. A, sa nu uit, dulciurile turcesti sunt de vis.

  1. City break la Chisinau

Cel mai aproape este însă Chișinău – din București sunt mai puțin de 500 de kilometri iar din Galați 250, o nimica toată. Sigur o să te simți ca acasă în Republica Moldova, prețurile sunt bune la cazare – sub 100 de lei pentru 3 nopți la hostel și în jur de 250 de lei/cameră/3 nopți la hotel, mâncarea e un deliciu și, cel mai important, nu ai nevoie de pașaport (și nici de viză, se înțelege) ca să treci granița! Ce-i drept, trebuie să pui ceva bani deoparte, pentru că dacă aud prietenii unde mergi în mini-vacanță, nu te vor lăsa să te întorci cu mâna goală, a se înțelege fără vin, coniac și bomboane Bucuria! Dar cred ca fiecare din noi cunoaste un moldovean fain care va poate fi si ghid, poate va si cazeaza. A, sa nu uit – mergeti in beciurile de la Cricova, o sa vedeti voi de ce 😉 De asemenea, puteti vizita si Castelul Mimi, o bijuterie arhitecturala.

  1. Vacanta in Tinutul Secuiesc

Atâta liniște ca în satele din Ținutul Secuiesc nu am mai întâlnit decât în satul bunicilor mei. Doar că în Micloșoara, de exemplu, se ajunge mai repede și mai ușor, din București sunt puțin peste 200 de kilometri, din Brașov 50 iar din Sibiu 150. E clar că de oriunde ai veni, în câteva ore ajungi într-un sat cu puțini locuitori, unde pare că timpul a stat în loc. Unde mai pui că datorită poziției geografice, ai mari șanse să găsești zăpadă aici. Castele, mori de apă, apă minerală de la sursă, pârtii de schi, plimbări cu sania sau cu calul, meșteșuguri care rezistă din tată-n fiu – toate astea pe o rază de doar câțiva kilometri.

  1. Vacanta activa pe munte

Daca esti o fire activa si statul in vreo cabana nu e de tine, ia-ti rucsacul in spate si mergi pe traseul Canionul 7 scări – Vârful Piatra Mare (Brasov). Frumos, aer curat, sanatate si fotografii ce vor aduna multe like-uri. Dar trebuie sa ai un pic de antrenament si e bine sa aveti pe cineva cu voi sa cunoasca zona. Pe la mijloc de drum e si o cabana cu cazare. Va trebuie doar vreme buna.

  1. City break pe plaja in Lisabona

Dacă iei în considerare câteva zile de plimbări pe plajă ca absolut necesare înainte de a intra cu fiecare centimetru de piele în iarnă, alege Lisabona. Iar dacă nu vrei să intri în bugetul de sărbători pentru această mini-vacanță, află că această Capitală e Soarelui este una dintre cele mai ieftine din Europa. Fă o vizită celui mai vestic capăt al Europei, Capo da Roca. Admiră valurile care se lovesc năvalnic de stâncă doar pentru a se reîntoarce iar și iar în nemărginirea mării pentru a lăsa apoi altele să-și încerce norocul.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite articole

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...